Menu Sluiten

Rondreis Zuid-Afrika en meer

65-plussers uit Harfsen en Kring van Dorth beleven

Rondreis Zuid-Afrika en meer in de Ontmoetingsplek

Ook steeds meer 65-plussers van buiten het appartementencomplex De Veldhoek weten de Ontmoetingsplek in Harfsen te vinden. Het nieuwe middagprogramma is dan ook veelzijdig. Er wordt gezorgd voor ontspanning, ontwikkeling en informatie en . . . het is er altijd gezellig!

Nu is er bijvoorbeeld een lezing over natuurbegraafplaatsen, die de laatste jaren erg geliefd zijn. Steeds meer mensen willen later een eeuwige rustplaats op een mooie plek, waarbij de natuur in ere wordt gehouden. In Vorden is er pas eentje geopend onder de naam Schapenmeer. Mevrouw Ingeborg Roos geeft op dinsdagmiddag 21 september in haar lezing graag alle informatie over het begraven in de natuur.

Film, foto’s en muziek

Op vrijdagmiddag 24 september neemt mevrouw Aly Wagenvoorde de bezoekers mee op reis door Zuid-Afrika. Een prachtig land met een adembenemende natuur en een woelige geschiedenis. Beelden van het Kruger National Park, bekend om z’n grote verscheidenheid aan wilde dieren, van het koninkrijk Swaziland en van de Tuinroute wisselen elkaar af. Heel boeiend is ook het bezoek aan een aidscentrum in de regio KwaZulu-Natal, waar de oma’s enthousiast voor haar dansten en kookten. Onder meer in Stellenbosch toont ze plekken die herinneren aan de gezamenlijke geschiedenis van Zuid-Afrika en Nederland. Het wordt een mix van film- en fotomateriaal en sfeervolle, soms uitbundige muziek.

In Harfsen is een bijzondere beeldentuin, AfriKan, waaraan op maandagmiddag 27 september een bezoek wordt gebracht. Daar, aan de Lochemseweg 145, komt iedereen die mee wil kijken om 14.15 uur bijeen. Onder de veranda vertelt de heer Nico van Kan bij een kop thee of koffie over zijn project en vervolgens wordt een rondgang gemaakt langs de uit Afrika afkomstige beelden.

Gezellig even binnenlopen

Gewoon even binnenlopen voor een kop koffie, een praatje of het lezen van de krant kan natuurlijk ook. Wees welkom in de ‘huiskamer’ van Harfsen en kring van Dorth.

De toegangsprijs is 6 euro voor een externe bezoeker en 4 euro voor een abonnementhouder; soms wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het is fijn als u zich vooraf aanmeldt via: activiteiten@ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl, maar ook zonder aanmelding bent u hartelijk welkom.

In de huis-aan-huisbladen, de Veldpost, op de website www.ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl en op Facebook wordt het volledige programma steeds bekend gemaakt, want er valt nog veel meer te doen en te beleven in de Ontmoetingsplek. Blijf daarom de publicaties volgen.

Aanvang steeds om 14.15 uur. Alle geldende coronaregels worden uiteraard in acht genomen.