Menu Sluiten

Tuinen, boeken en kunst in de Ontmoetingsplek

In de eerste helft van september is er weer van alles te doen in de Ontmoetingsplek de Veldhoek in Harfsen. Het nieuwe, veelzijdige middagprogramma is er voor alle 65-plussers uit Harfsen en Kring van Dorth, die zin hebben in gezelligheid en een stukje cultuur.

Zo is er om de twee weken op de maandagmiddag aandacht voor taal en cultuur. Het programma varieert van het bezoeken van een beeldentuin of een museum en een lezing over kunst, tot het lezen en bespreken van een boek. Op 6 september bijt de heer Arjan Meijerink het spits af en komt vertellen over de kunstwerken, die op verschillende plaatsen in Harfsen staan. Bij goed weer wordt ook naar een kunstwerk toe gewandeld.

Op dinsdagmiddag 7 september komen mevrouw Tineke Kummeling en een aantal vrijwilligers vertellen over ‘hun’ vereniging de Zonnebloem. Daarbij gaat het over de historie, de activiteiten en over alles wat de vereniging voor u kan betekenen, als gast of als vrijwilliger. De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door een lichamelijk beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. De  afdeling Gorssel (met de dorpen Epse, Harfsen, Eefde, Gorssel en Almen zet zich voor deze mensen in en organiseert uitjes, helpt met boodschappen doen of komt gewoon gezellig op de koffie.

Een film over de prachtigste tuinen in Overijssel en Gelderland wordt op vrijdagmiddag 10 september vertoond door mevrouw Willy Beltman. Zij is een van de elf leden van tuinclub ‘De Groene Vingers’ uit Almen, die al bijna een kwart eeuw bestaat. Met veel zorg en enthousiasme heeft zij deze film gemaakt. Er zijn onder meer beelden te zien van landgoed ’t Haveke in Eefde en van het rozenfestival te Lottum.

Op maandagmiddag 13 september geeft Cecile Harmsen, een bevlogen lezer en kunstliefhebber, boekentips en ook wil ze graag een groepje mensen samenbrengen, dat als leesclub verder wil gaan.

De toegangsprijs is zo laag mogelijk gehouden: 6 euro voor een externe bezoeker en 4 euro voor een abonnementhouder. Soms wordt ook alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd.

In de huis-aan-huisbladen, de Veldpost, op de website www.ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl en op Facebook wordt het volledige programma steeds bekend gemaakt.

Blijf de publicaties volgen, want er is nog veel meer te doen en te beleven in de Ontmoetingsplek. Zo is er bijvoorbeeld op dinsdagochtenden assistentie bij het gebruik van uw mobiele telefoon of tablet.