Modeshow, kunst en muziek

Modeshow, kunst en muziek staan in april op het programma van Ontmoetingsplek De Veldhoek

Interessante lezingen en blij makende muziek voor alle 65-plussers uit de regio. Ontmoetingsplek De Veldhoek heeft in de maand april weer tal van activiteiten gepland!

Modeshow Vreeman Mode

Vreeman Mode in Laren is gespecialiseerd in betaalbare mode voor de 60-plus vrouw. De winkel van eigenaresse José Pakkert-Vreeman hangt momenteel vol met kleding in vrolijke lentekleuren: vlotte lange vesten en klassieke V-hals vestjes, soepele, korte vestjasjes, pantalons, jeans en driekwart broeken – zowel effen als in trendy dessins – en leuke topjes, blouses en shirts in nieuwe, frisse dessins. E.e.a. wordt nog aantrekkelijker door de accessoires, geleend uit de winkel van de buren. Op vrijdagmiddag 1 april komen vijf dames – twee uit Harfsen en drie uit Laren – een deel van de nieuwe collectie showen in Ontmoetingsplek De Veldhoek in Harfsen. Hun leeftijden variëren van 70 tot 85 jaar en hun maten van 38 tot en met 48. Een bron van inspiratie om er straks op je paasbest uit te zien!

Vrouwen in de kunst

Door de pandemie uitgesteld, maar nu gaat de Holtense kunstenaar Wim Kwakernaak echt met prachtige beelden vertellen over Vrouwen in de kunst. In de 17de eeuw waren vrouwelijke kunstschilders zeldzaam. Judith Leyster was destijds het enige vrouwelijke lid van het Haarlemse schildersgilde. Tegenwoordig is dat anders, maar zo heel lang is dat nog niet het geval. En in de musea is werk van hen veruit in de minderheid. De lezing op maandagmiddag 4 april toont o.a. beelden van het werk van Charley Toorop, Lizzy Ansingh, Marlene Dumas en Nikki de Saint Phalle.

Kent u deze liedjes nog?

Op vrijdagmiddag 15 april komt troubadour Hans van Gorp met bekende luisterliedjes uit de jaren zestig en zeventig. Zijn optreden heeft als titel: ‘Kent U deze nog……’ en is een mix van Nederlands- en Engelstalige evergreens van bijv. Boudewijn de Groot, Frans Halsema, The Beatles, Simon and Garfunkel, Cornelis Vreeswijk, Dimitri van Tooren, John Denver, Roger Withaker enzovoort. Een programma waarbij het publiek zelf ook suggesties mag aandragen. Hoe dan ook: een fantastische ode aan de kleinkunst staat u te wachten!

Reis om de wereld in 80 minuten

Wie kent niet het beroemde boek ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne? Op vrijdagmiddag 29 april neemt globetrotter Theo Leerintveld u mee op een ‘Reis om de wereld in 80 minuten’! In deze lezing met schitterende beelden worden de bezoekers getrakteerd op interessante verhalen en leuke ‘zit dat zo’ feitjes van een breed scala aan landen. Meestal worden een stuk of tien landen uitgekozen, waarover verhaald wordt bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland, Indonesië, Ethiopië, Cambodja, China, Transmongolië, Argentinië en Chili. Allemaal te ‘bezoeken’ vanuit de luie stoel. . .

De toegangsprijs voor de lezingen is 6 euro voor een externe bezoeker en 4 euro voor een abonnementhouder, inclusief koffie/thee en een Gouden Drankje naar keuze. Soms wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Natuurlijk is er nog veel meer te doen: kijk daarvoor op www.ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl

Scroll naar boven